Четвер, 18.04.2024, 06:10
Вітаю Вас Гість | RSS

   Новомар'ївський ОНЗЗСО І-ІІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання


13:07
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Уперше Всесвітній день боротьби зі СНІД відзначався 1 грудня 1988 року, коли на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Тоді вперше обговорювали нове на той час смертельне захворювання. А перші випадки дивної хвороби, яка цілком позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 року в Америці. Чума 21-го століття, як часто сьогодні називають СНІД, була офіційно відкрита 5 червня 1981 року в Центрі контролю захворювань Сполучених Штатів Америки. Синдром набутого імунодефіциту в останні десятиліття поширюється зі швидкістю епідемії.

У 1996 році ООН створила союз шести всесвітніх організацій, який названо ЮНЕЙДС – Об’єднана програма Організації Об’єднаних Націй з ВІЛ/СНІДу. Наразі ЮНЕЙДС об’єднує зусилля і ресурси десяти установ системи ООН в здійсненні заходів у відповідь на СНІД, щоб допомогти всьому світу попередити появу нових ВІЛ-інфекцій, забезпечити догляд за людьми, що живуть з ВІЛ, та пом’якшити дію епідемії.

ЮНЕЙДС підтримує довгострокові глобальні проекти з профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу; допомагає боротьбі за права людини незалежно від ВІЛ-статусу, здійснює допомогу країнам у всьому світі за допомогою проведення навчання заходам профілактики, підтримки досліджень з питань ВІЛ/СНІД і роботи з програмами розширення міжнародного фронту боротьби з ВІЛ/СНІД.

Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом — Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Головною метою акцій, які проходитимуть в Україні до дня боротьби зі СНІДом є об'єднання і розуміння, формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей, подолання стигми і дискримінації стосовно тих, хто живе з ВІЛ/СНІДом. Також є прагнення привернути увагу молоді, поінформувати громадськість про шляхи передачі ВІЛ і наголосити на необхідності проходження тестування.

 

1 грудня 2016 року до «Міжнародного дня порозуміння з ВІЛ-інфікованими» в нашій школі було проведено просвітницько-профілактичні заходи для учасників навчально-виховного процесу  з теми: «Жити у світі, в якому є ВІЛ».

Зазначені заходи були організовані перш за все для того, щоб привернути увагу до даної проблеми, ознайомити учнів з поняттями «ВІЛ-інфекція», «СНІД» та шляхами їх поширення, ситуаціями ризику, в яких може опинитися будь-яка людина; націлити на толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ, спонукати до вироблення осмисленої і зваженої громадської позиції щодо проблематики ВІЛ (СНІДу).


Переглядів: 457 | Додав: innasobovenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Подписка:1
Код *:
Вхід
Пошук
Архів
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода

Новомар'ївський ОНЗЗСО І-ІІІ ступенів © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz